Зараз європейський партнер проводить випробування кузова / фото bogdan.ua

Один із найбільших виробників автомобільного транспорту в Україні – корпорація "Богдан" виготовила перший 18-метровий кузов для електробусів французькому виробнику екологічного транспорту - компанії Bluebus в рамках виконання нового контракту, підписаного на початку року.

Читайте такожЗАЗ запустивши виробництво нового автобуса

Як повідомила прес-служба корпорації «Богдан», зараз європейський партнер проводить випробування кузова, після чого почнеться серійне виробництво на Луцькому заводі «Богдан».

Відео дня

Наголошується, що зараз управління головного конструктора заводу також розробляє цілісний несучий 12-метровий кузов з низьколегованої сталі, який стане новим кроком у співпраці з Bluebus.

«Партнерство з європейськими компаніями є важливим вектором руху корпорації, яка прагне розширювати міжнародні зв'язки для поширення української продукції. Водночас компанія сподівається, що на досягнення фахівців Луцького «Автоскладального заводу №1» звернуть увагу і в Україні - підприємство здатне забезпечити якісним електричним транспортом вітчизняні міста», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що в рамках минулорічної угоди «Богдан Моторс» доставив до Франції шість 12-метрових кузовів з конструкційних сталей, які пройшли процес катафореза для підвищення опору корозії.

При цьому нові кузова будуть мати підвищену міцність і будуть більш витривалими.

Як повідомляв УНІАН, у червні 2018 року корпорація "Богдан" поставила кузови для електробусів французькому виробнику екологічного транспорту - компанії Bluebus.

Раніше корпорація для датської компанії BankeElectromotive поставила першу українську повністю електричну вантажівку ERCV27.

Довідка УНІАН. Корпорація "Богдан" є одним із найбільших виробників автомобільного транспорту в Україні. Потужності підприємств, що входять до її складу, дозволяють щорічно виробляти до 9 тис. автобусів і тролейбусів.

Корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 року з метою реалізації інвестиційних проектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів. З кінця 2008 року корпорацію контролює менеджмент "Богдана" і група українських банків. За інформацією ЗМІ, співвласником "Богдана" є перший заступник секретаря Ради нацбезпеки і оборони Олег Гладковський, давній бізнес-партнер президента України Петра Порошенка.