Ілюстрація REUTERS

28 лютого Tesla нарешті відкрила замовлення на "народну" Model 3 за $35 тисяч в США, вказавши в якості орієнтовних строків поставки 2-4 тижні.

Читайте такожВ Україні зростає попит на електрокари: найпопулярніші моделі

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Чотири тижні пролетіли непомітно, але Tesla досі не відвантажила жодного автомобіля. Клієнти, які розмістили замовлення на базову версію Standard Range автомобіля Model 3, повідомляють про отримання офіційних листів про затримку постачання на невизначений термін", - йдеться в повідомленні.

Редактор The Drive Ед Нідермейєр виявив численні повідомлення замовників про затримку постачання на Reddit, а також декількох форумах Tesla (Tesla Motors Club, Tesla Global Owners Club, навіть на офіційному Tesla). Як повідомляється, в цих листах Tesla попереджає про затримку поставки, але при цьому не вказує новий розрахунковий термін. Деякі помітили, що орієнтовні терміни постачання в їх замовленнях на сайті змінилися на 6-8 тижнів (цей же розрахунковий термін поставки вказується при оформленні нового замовлення через сайт Tesla), але представники компанії сказали не звертати уваги на ці терміни. Можна припустити, що компанія розраховує приступити до постачань набагато швидше, але вже зараз очевидно, що в заявлені спочатку терміни Tesla знову не вклалася.

"Деякі з клієнтів стверджують, що незабаром після повідомлення про затримки поставки з ними зв'язалися представники автовиробника, запропонувавши замість базової Standard Range за $35 тисяч версію Standard Range Plus, яка має більший запас ходу, за $37,5 тисячі. Ресурс Electrek підтверджує, що теж бачив подібні повідомлення, але в меншій кількості, ніж The Drive", - підкреслює видання.

Ресурс The Verge пише, що направив Tesla кілька запитів, але виробник відмовився давати коментарі.

З одного боку, подібна ситуація є цілком типовою для Tesla і всі вже звикли до постійних зривів термінів і планів. І якщо все обмежиться однією-двома тижнями то ясно, що ніхто не буде роздувати з мухи слона. Але наближається завершення чергового кварталу і всі чекають чергового рекорду на постачання. Адже, здавалося б, Tesla остаточно розв'язала всі виробничі проблеми з Model 3, показала два прибуткових кварталу поспіль, і готова почати поставки доступною Model 3 за $35 тисяч. Однак недавні хаотичні зміни в стратегії із закриттям роздрібних магазинів і переорієнтацією на онлайн-продажу, проблеми з поставками Model 3 в Європу, а тепер і затримка поставок найдоступнішою Model 3, яку і без того довелося чекати три роки, явно вказують, що не все так добре в датському королівстві. І певні труднощі, нехай і менш істотні, компанії ще належить вирішити.

Нагадаємо, раніше Ілон Маск попередив інвесторів, що в цьому кварталі у Tesla, швидше за все, не буде прибутку.