Ілюстрація REUTERS

Компанія Ford подала у Відомство інтелектуальної власності Європейського Союзу заявку на реєстрацію торгової марки Mustang Mach-E.

За попередньою інформацією, таке ім'я може отримати концепт електричного кросовера в стилі купе Mustang або ж його товарна версія, пише motor.ru.

Читайте такожFord представив кросовер Kuga нового покоління (фото)

Відео дня

Батарейний кросовер Ford Mustang Mach-E також відомий під внутрішньозаводським позначенням CX430. Він буде створений на модульній платформі C2, що лежить в основі Focus четвертого покоління і нового позашляховика Kuga. Зовні електрокар нагадуватиме Mustang: якщо не цілком, то хоча б в деталях.

Очікується, що прем'єра Ford Mustang Mach-E відбудеться цього року. Продажі кросовера почнуться в першій половині 2020-го. Раніше Ford підтвердив, що без підзарядки модель зможе проїжджати до 600 кілометрів по циклу WLTP.

фото Ford

Спочатку компанія планувала використати для кросовера ім'я Mach 1, але пізніше через негативну реакцію шанувальників прийняла рішення відмовитися від цієї назви.

У минулому позначення Mach 1 використовувалося для спеціальних версій «Мустанга». Такі фастбкеи відрізнялися модернізованою підвіскою, функціональним повітрозабірником на капоті і більш потужними двигунами — від 5,8-літрового Windsor V8 до 7,0-літрового Cobra Jet.