Skoda запустила в Чехії програму Citigo E-Pilot / фото Skoda

Чеський автовиробник Skoda оголосив про запуск пілотної програми Skoda Citigo E-Pilot, в рамках якої 10 прототипів електромобіля e-Citigo відправлять реальним користувачам автомобілів бренду.

Читайте такожVolkswagen випустить електричний кросовер з автопілотом і кермом, що прибирається

Таким чином в компанії розраховують зібрати максимально наближені до реальності дані і відгуки, які допоможуть доопрацювати серійну версію моделі, пише itc.ua.

Відео дня

Прототипи e-Citigo - якийсь гібрид електромобільної платформи моделі Volkswagen e-up! і кузова бензинової версії сітікара Skoda Citigo. Представники компанії відзначили, що характеристики цих десяти екземплярів помітно відрізнятимуться від серійної версії. Вони будуть оснащені повним набором датчиків, які будуть знімати детальну телеметрію і автоматично передавати її автовиробникові для глибокого аналізу.

Інсайдери запевняють, що серійний електромобіль Skoda e-Citigo вдвічі перевершуватиме поточне покоління Volkswagen e-up! по запасу ходу. Для цього розробники нібито використовують батарею ємністю 37,4 квтг з літій-іонних комірок (50 Ач), замість поточного варіанту на 25 Ач. В результаті, запас ходу новинки повинен становити 270 км по циклу WLTP, чого цілком достатньо для компактного міського автомобіля.

По даних тих же джерел, до кінця року таку ж батарею подвоєною ємності отримає оновлений Volkswagen e-up!, так що у потенційних покупців сітікарів буде вибір як мінімум з двох аналогічних моделей.

Автовиробник офіційно заявив, що серійне виробництво Skoda e-Citigo стартує в четвертому кварталі 2019 року, при цьому перші покупці отримають свої електромобілі до кінця поточного року. Паралельно з цією моделлю в автосалонах бренду з'явиться і  гібрид Skoda Superb.

Раніше в компанії Skoda обіцяли представити до 2025 року десять електрифікованих моделей, з яких шість будуть повноцінними електромобілями, а ще чотири — гібридами. Тепер же бренд істотно оновив терміни і розраховує анонсувати десять електричних моделей на три роки раніше — до кінця 2022 року. Інвестиції компанії становитимуть 2 млрд євро, а всього до цього терміну буде представлено 30 нових моделей.