Ілюстрація REUTERS

Вперше за сім років компанія Boeing не отримала жодного комерційного замовлення за місяць на свій ще недавно найбільш продаваний лайнер.

Читайте такожАмериканські авіалінії продовжили заборону на польоти Boeing 737 Max

У березні корпорація не змогла продати жодної нової моделі Boeing 737 Max, пише The Wall Street Journal.

Відео дня

Всього в березні Boeing здійснив постачання 11 лайнерів 737 Max за раніше укладеними контрактами. Для порівняння, в січні Boeing поставив покупцям 24 лайнери 737 Max, а в лютому – 27. При цьому в портфелі корпорації є ще 4625 замовлень Max на суму понад $440 млрд без урахування знижок, а також 78 – на попередні модифікації лайнера.

У березні стало відомо, що індонезійська авіакомпанія Garuda попросила скасувати замовлення майже на $5 млрд на поставку 49 літаків Boeing 737 Max 8, оскільки пасажири втратили довіру до цієї моделі після двох авіакатастроф з її участю за останні півроку. Компанія була готова розглянути заміну цього типу літака контрактом на поставку інших модифікацій, нагадують «Ведомости».

У жовтні 2018 року Boeing 737 Max 8 індонезійської авіакомпанії Lion Air зазнав аварії над Яванським морем, а 10 березня аналогічний лайнер авіакомпанії Ethiopian Airlines розбився в Ефіопії. У двох катастрофах загинули 346 осіб. В результаті авіаційна влада по всьому світу призупинила польоти 737 Мах.

Компанія обіцяла випустити оновлення програмного забезпечення та інструкції для пілотів. Як раніше повідомляла WSJ, пілоти Ethiopian Airlines намагалися слідувати аварійним рекомендацій Boeing, але це не допомогло їм встановити контроль над літаком.