AI:ME отримав автопілот Level 4 / фото Audi

Компанія Audi представила новий концепт-кар AI:ME — компактний міський електромобіль із автопілотом.

Читайте такожVolkswagen представив електричний кросовер з незвичним кермом і автопілотом (фото)

Новинка відрізняється невеликими габаритами і просторим салоном, який вдалося організувати за рахунок максимально ефективного використання простору в межах колісної бази, пише kommersant.

Дизайн моделі, кузов якої зроблений з алюмінію, сталі та пластику, виконаний в стилістиці показаного в 2017 році концепт-кара Audi AIcon. Особливістю нового електромобіля стала розташована максимально високо оптика, аби бути помітною всім учасникам руху, а також функція проекції сигналів про режими роботи машини і її маневри. Концепт-кар здатний розпізнавати маневри оточуючих транспортних засобів і попереджати про це інших.

AI:ME отримав автопілот Level 4 (автопілот роботизований настільки, що все робить сам, але зберігається можливість управління автомобілем людиною), а також штучний інтелект, який здатний взаємодіяти з навколишнім транспортом, дорожньою інфраструктурою і людьми в салоні машини. Концепт-кар зберіг звичні органи управління і за необхідності контроль над електромобілем може взяти людина. AI:ME оснащена 170-сильним електромотором, встановленим на задній осі, акумулятором на 65 кВт/год і адаптивною підвіскою.

Гнучка конфігурація салону дозволяє перевозити до чотирьох осіб одночасно або варіювати компонування для транспортування вантажів. У салоні передбачено передній підлокітник з магнітною підставкою, що дозволяє під час руху розміщувати на ньому посуд.

Приладова панель являє собою 3D-дисплей на всю ширину кузова — система розпізнає голосові команди, відстежує напрям погляду пасажирів і підтримує сенсорне керування за допомогою вбудованих в елементи оздоблення, виконаного з перероблених матеріалів, тачскрінів.

В оснащення включені окуляри віртуальної реальності, аудіосистема з активним шумозаглушенням, електрохромний панорамний дах і вбудований в передню панель відсік із живими рослинами — це створює в салоні затишок і дозволяє очищати повітря всередині машини.

Про серійні перспективи Audi AI:ME німецький автовиробник не повідомляє. Очікується, що частину рішень, представлених в концепт-карі, в майбутньому буде використано в серійних моделях марки.