Гройсман: ремонт і будівництво доріг є пріоритетом / фото ukravtodor.gov.ua

За останні три роки в Україні відремонтовано та побудовано 6800 км доріг, повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду, підбиваючи підсумки трирічної роботи Кабміну під його керівництвом.

Читайте такожЗі Львова до Мукачева за півтори години: "Укравтодор" розповів про будівництво нової траси

«Ми побудували (і відремонтували – УНІАН) 6800 км доріг лише за три роки. Фактично 2017 рік став проривним для нас», - сказав він.

Відео дня

Прем'єр додав, що була створена нова система, яка генеруватиме все більше якісних доріг – Дорожній фонд.

Також Гройсман зазначив, що ремонт та будівництво доріг є пріоритетом для уряду.

«Я розумію, що доріг дуже багато в поганому стані. Але нас лають не за ті дороги, які ми зробили, а за ті, які ми ще не зробили. Я підкреслюю, що системна робота дозволить відремонтувати всі дороги України. Але для цього потрібен час», - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, за даними «Укравтодору», на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг державного значення в 2019 році буде направлено близько 20 млрд грн із загальної суми 33,4 млрд грн на дороги державного значення, передбаченої у Дорожньому фонді. Всього на ремонт та будівництво доріг місцевого та державного значення в бюджеті передбачено понад 50 млрд грн, що є рекордною сумою за всі роки незалежності нашої країни.

Загальна протяжність українських доріг разом з вулично-дорожніми мережами становить близько 430 тис. км, з яких тільки 50 тис. км доріг державного значення, за які несе відповідальність «Укравтодор». За 120 тис. км доріг місцевого значення, які з'єднують між собою села і села з районними центрами, з 1 січня 2018 року відповідають обласні держадміністрації.