Кабмін розширив перелік  підприємств, які потрапляють під держпідтримку / фото УНІАН

Кабінет міністрів України розширив перелік українських підприємств галузі літакобудування, яким передбачено надання державної фінансової підтримки.

Читайте такожВ Україні відроджуватимуть авіабудування - Кабмін схвалив стратегію

Як повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі, прийняте на сьогоднішньому засіданні уряду відповідне рішення дозволить залучити інвестиції для оновлення і модернізації основних фондів підприємств літакобудування, а також зміцнити економічний потенціал галузі в цілому.

Відео дня

Зокрема, до вищезазначеного переліку суб'єктів літакобудування увійшли такі підприємства: Науково-виробнича фірма «МС АВІА-ГРЕЙД», Науково-виробниче об'єднання «Авіа», Вінницький авіаційний завод, «Інспецпром».

У прес-службі зазначили, що згідно із законом «Про розвиток літакобудівної промисловості» таким підприємствам літакобудування передбачена державна фінансова підтримка збуту авіаційної техніки вітчизняного виробництва шляхом часткової компенсації ставки за кредитами комерційних банків, залученими суб'єктами літакобудування в національній валюті для закупівлі такої техніки.

Довідка УНІАН. Відповідно до вимог закону «Про розвиток літакобудівної промисловості», підприємства, що претендують на державну підтримку, повинні відповідати як мінімум двом із трьох умов: здійснювати розробку, виробництво, ремонт авіаційної техніки та авіаційних двигунів; виконувати державне або оборонне замовлення на розробку, виробництво або ремонт такої техніки; забезпечувати виконання Україною міжнародних зобов'язань з реалізації міжнародних контрактів з розробки, виробництва, ремонту авіаційної техніки та авіаційних двигунів.