Ілюстрація REUTERS

Федеральне авіаційне управління (FAA) США у вівторок ввечері видало розпорядження, яке забороняє експлуатантам повітряних суден США літати нижче 26 тис. футів (близько 8 тис. м) у повітряному просторі Венесуели, повідомляє Reuters.

Читайте такожМадуро збирався втекти на Кубу, але його зупинила Москва - Помпео

У заяві управління уточнюється, що розпорядження діятиме до подальшого повідомлення. Міра пояснюється «посиленням політичної нестабільності і напруженості» у Венесуелі.

Відео дня

Всім експлуатантам, які в даний час знаходяться в Венесуелі, включаючи приватні літаки, FAA наказала покинути країну і її повітряний простір протягом 48 годин.

Розпорядження авіаційної влади США прийняли на тлі загострення політичної ситуації в країні, пише РБК. 30 квітня лідер опозиції Хуан Гуайдо закликав армію підтримати його і допомогти йому скинути президента Ніколаса Мадуро. В країні з новою силою спалахнули заворушення, понад 70 осіб постраждали.

США заявили, що уважно стежать за ситуацією в Венесуелі. Радник президента з національної безпеки Джон Болтон уточнив журналістам, що Вашингтон щодо Венесуели розглядає всі варіанти дій. Він закликав міністра оборони країни, голову Верховного суду Венесуели і голову президентської гвардії скористатися останнім шансом і перейти на бік опозиції. В ніч на 1 травня Мадуро в присутності міністра оборони та інших високопоставлених осіб держави виступив з телезверненням до нації, оголосивши про перемогу над спробою державного перевороту в країні.