Потужність мотора становитиме 320 кінських сил / фото facebook/BMWDeutschland

Компанія BMW представить чотиридверну версію нової 8-Series під назвою Gran Coupe в кінці червня на спеціальному заході в Мюнхені. Продажі автомобіля в Європі стартують у вересні нинішнього року.

Читайте такожАвтосалон у Нью-Йорку: головні новинки (фоторепортаж)

Також баварці опублікували перше тизерне зображення новинки. Судячи зі знімку, дизайн машини повторюватиме однойменне купе, яке представили раніше. Автомобіль отримає збільшену колісну базу, великі колісні диски і серйозні зміни в інтер'єрі, пише Autonews.

Відео дня

Чотиридверка отримає 4,4-літровий бензиновий турбомотор V8 з віддачею 530 кінських сил. З таким двигуном до «сотні» купе розганяється за 3,7 секунди. Також клієнтам, швидше за все, запропонують 3,3-літровий дизельний агрегат з шістьма циліндрами. Потужність мотора становитиме 320 кінських сил. Також очікується «заряджена» версія Gran Coupe. Потужність такої модифікації становитиме близько 600 кінських сил.

Виробництво купе 8-Series ведеться на підприємстві в Нижній Баварії. На цьому ж заводі вже випускаються сімейства 5-Series і флагманський седан 7-Series нового покоління. Згодом на одну лінію з купе стане модифікація з кузовом «кабріолет», а також чотиридверна версія Gran Coupe.