Ілюстрація REUTERS

Електрокари компанії Tesla Motors навчилися самостійно проводити діагностику і автоматично робити попереднє замовлення нової запчастини в разі виявлення несправності.

Читайте такожTesla показала роботу повноцінного автопілота на відео

Про це повідомляє Autonews з посиланням на Electrek.

Відео дня

Один із читачів видання виявив, що на дисплеї інформаційно-розважального комплексу його «Тесли» з'явилося повідомлення про виявлення несправності в системі перетворення електроенергії. Крім того, комп'ютер повідомив власника, що зробив попереднє замовлення необхідної деталі, яка може бути доступною в найближчому фірмовому сервісі.

У компанії підтвердили появу такої функції і відзначили, що вона може вирішити проблему з доступністю запчастин, які тепер не доведеться довго чекати. «Це все одно що піти прямо в аптеку, оминаючи похід до лікаря», — зазначили в Tesla. При цьому власник автомобіля може самостійно відключити систему, проте в компанії наполягають на максимальній автоматизації сервісного обслуговування.

Раніше стало відомо, що Tesla Motors почала комплектувати свої електрокари Model S і Model X спеціальним режимом Sentry Mode. Нова програма покликана захистити авто від крадіжки. Sentry Mode має дві різні стадії роботи.

Перша — Alert — активізує зовнішні камери, які починають вести запис у разі, якщо сенсори виявлять підозрілий рух навколо автомобіля. Водночас, у салоні на центральному дисплеї з'явиться спеціальне повідомлення, попередження про те, що камери ведуть фіксацію.

Якщо злочинець спробує проникнути в автомобіль, наприклад розіб'є вікно, то включиться режим Alarm. Система підвищить яскравість екрану, а аудіосистема почне програвати музику на повній гучності. Раніше повідомлялося, що Sentry Mode буде відтворювати твори «Токата і фуга ре мінор» Йоганна Себастьяна Баха під час спроби викрадення. При цьому твір іноді буде відтворюватися в metal-обробці.