Ілюстрація REUTERS

Марка Porsche поставила крапку у скандалі, пов'язаному з "дизельгейтом", після того, як прокуратура Штутгарта закрила справу щодо німецького автовиробника і допущених ним порушень.

Читайте такожPorsche може ввести обмеження на перепродаж своїх авто

Компанію зобов'язали виплатити штраф в €535 мільйонів (майже $600 мільйонів), з яких €4 мільйони — покарання за недбале виконання робочих зобов'язань маркою Porsche і €531 мільйон – компенсація незаконно отриманої економічної вигоди, пише motor1.

Відео дня

Оскільки в Porsche не планують оскаржити рішення, справу стосовно марки припинено. Результати розслідування показали, що "порушення наглядових обов'язків відбулися у відділі розробки, що на кілька рівнів нижче за виконавчу раду Porsche, під час випробувань транспортних засобів на предмет відповідності рівня вихлопних газів нормативним вимогам".

Ще восени 2018 року Porsche повністю відмовилася від дизельних двигунів у своїх нових автомобілях, пояснивши це негативним впливом "дизельгейту" на імідж бренду. Також марка відкликала більше 60 000 кросоверів для оновлення незаконного програмного забезпечення, яке впливало на рівень шкідливих викидів.