Ілюстрація / REUTERS

У рамках нової стратегії концерн Volkswagen Group грозиться позбутися від декількох дочірніх брендів: Bentley, Bugatti, Ducati, Italdesign і Lamborghini.

Продати ці марки можуть у найближчі одинадцять років, до 2030-о, пише Automobile.

За даними видання, Volkswagen готується до найбільшої реструктуризації, яка включає закриття заводів, відмову від низки неприбуткових моделей, а також брендів. Відомо, що долі марок Volkswagen, Audi та Porsche нічого не загрожує.

Відео дня

Разом з тим компанії Skoda і SEAT, які також належать Volkswagen Group, може чекати переформатування.

Більш сумна доля чекає на Bentley. У Volkswagen цей бренд вважають старомодним і підшукують йому покупця. За попередніми даними, британську марку можуть продати китайцям.

Читайте такожДизельний скандал: Volkswagen вже втратив понад 30 мільярдів євро

Так само німецький концерн планує передати під контроль Фердинанда Піха — онука Фердинанда Порше – компанію Bugatti.

Виробника культових гіперкарів Lamborghini так само обіцяють пустити з молотка, як тільки бренд стане не прибутковим. Італійського автовиробника планують виставити на продаж "в комплекті" з мотовиробником Ducati.

Одночасно з ймовірністю продажу деяких марок Volkswagen Group розглядає можливість створення нового бренду для повністю електричних транспортних засобів. Поки ця ідея не знайшла свого бізнес-обґрунтування, але від неї повністю не відмовилися.

Раніше згадувалося, що Volkswagen втратив понад 30 млрд євро через дизельний скандал. Компанія також готується витратити ще близько мільярда євро на судові розгляди.