Прототип міського електромобіля Honda представила на автосалоні в Женеві / фото Honda

У чотирьох європейських країнах відкрився прийом попередніх замовлень на електричний хетчбек Honda e. Зацікавленим у покупці запропоновано вибрати один із п'яти доступних кольорів кузова, а також внести депозит, який, наприклад, у Великобританії, становить 800 фунтів стерлінгів.

Читайте такожHonda хоче закрити завод в Англії, на якому працює 3,5 тисячі осіб

Оформити заявку на автомобіль можуть жителі Великобританії, Німеччини, Франції та Норвегії. Замовлення почнуть формувати пізніше, а до цього моменту депозит можна безперешкодно повернути. Перші поставки Honda e клієнтам заплановано на весну наступного року. До початку прийому попередніх замовлень інтерес до моделі виявили понад 25 тисяч осіб, пише motor.ru.

Відео дня

Прототип міського електромобіля Honda представила на автосалоні в Женеві, пообіцявши, що більшість технічних і стилістичних рішень збережеться на серійній моделі. Наприклад, Honda e обладнають камерами замість бічних дзеркал, а також шістьма дисплеями. Заявлений запас ходу — трохи більше 200 кілометрів, час зарядки батареї до 80 відсотків — 30 хвилин.

Згідно з планом Electric Vision, до 2025-го 100 відсотків європейських продажів Honda буде припадати на звичайні і гібриди, що підключаються, електромобілі, а також моделі з силовими установками на водневих паливних елементах.