Експерт не відкидає, що буде ще одне відтермінування для власників "євроблях" / фото УНІАН

Водіям авто на єврономерах в Україні можуть знову продовжити пільговий період розмитнення своїх автомобілів.

Такий прогноз озвучив автоюрист Володимир Караваєв, коментуючи закон, який набув чинності та переносить введення штрафів за порушення Митного кодексу "євробляхерами" на 90 днів – до 24 серпня, пише "Обозреватель".

"Я не відкидаю, що буде ще одна відстрочка – може, на три місяці, може, на півроку – лише для того, щоб врегулювати це питання остаточно. "Остаточно" означає, що вартість розмитнення треба зробити такою, щоб автомобіль став доступним", – зазначив Караваєв.

Відео дня

Читайте такожДФС уточнила, коли і як почнуть штрафувати власників нерозмитнених "євроблях"

На думку автоюриста, держава зазнає збитків від зниження вартості розмитнення, однак їх можна компенсувати ефективною боротьбою з корупцією.

"Треба сідати й все ретельно рахувати. З одного боку, ми розуміємо, що будуть збитки в бюджеті та Пенсійному фонді. Але з іншого боку, у нас розкрадається Дорожній фонд, який формується за рахунок того, що ми заправляємо бензин. 23% вартості бензину – це наповнення Дорожнього фонду. Якщо все це зіставити, то збитки держави в цілому від такого розкрадання набагато вищі, ніж розмитнення навіть за нульовою ставкою", – зазначив експерт.

Також Караваєв висловив переконання, що всю сферу забезпечення безпеки дорожнього руху, в тому числі питання розмитнення, треба передавати до компетенції Ради нацбезпеки й оборони, "тому що це вже питання внутрішньої безпеки".

Раніше Верховна Рада ухвалила закон, яким відтермінувала введення штрафів за перевищення терміну перебування в Україні транспортних засобів з іноземною реєстрацією.