Ілюстрація REUTERS

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" спільно із "Залізниці Молдови" на початку липня планують почати курсування контейнерного поїзда між Україною та Молдовою.

Читайте такожМіж Європою і Японією вперше запустили потяг

Як повідомила прес-служба "Укрзалізниці", відповідний меморандум підписали 28 травня в Одесі керівники "Укрзалізниці" та "Залізниці Молдови".

Відео дня

Зазначається, що під час наради були обговорені тарифні умови перевезення контейнерів у складі контейнерного поїзда, який курсуватиме за маршрутом Одеса-Порт - Кучурган/Новосавицьке - Кишинів і назад.

За словами голови "Укрзалізниці" Євгена Кравцова, вже розроблений графік руху цього контейнерного поїзда по території України.

"Останнім часом "Укрзалізниця" активно розвиває міжнародні контейнерні перевезення, і ми зацікавлені в установі такого маршруту до Молдови. Зі свого боку ми вже розробили графік руху цього контейнерного поїзда по території України. Згідно з ним, відстань від станції Одеса-Порт до станції Кучурган поїзд долатиме за 10:00, враховуючи час на технічні операції на станції Кучурган. Проте такі строки не влаштовують наших клієнтів", - повідомив Кравцов.

Він додав, що цей час планується скоротити шляхом оптимізації технології роботи пунктів пропуску спільно з залізничниками Молдови.

"За домовленістю сторін, до липня цього року молдавські залізничники мають вирішити питання прискорення технічної обробки поїзда на станції Кишинів, наявності контейнерного майданчика і механізмів для навантаження і розвантаження контейнерів, а також доставки контейнерів до дверей" одержувача", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі нагадали, що зараз перевезення контейнерів зі станції Одеса-Порт Кишинів здійснюються автомобільним транспортом.

"Так, у 2018 році з Одеського морського порту автотранспортом було вивезено 6,8 тисячі контейнерів призначенням в Кишинів. Це досить значний обсяг, за який варто поборотися з автоперевізниками", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Україна, Білорусь і Литва запустять новий контейнерний поїзд Containerships train повідомленням Литва - Білорусь - Україна і назад.