Маса автомобіля становить 1570 кг / фото Ferrari

Компанія Ferrari представила новий флагманський суперкар під назвою SF90 Stradale. Новинка отримала гібридну силову установку, агрегати якої в сумі видають 1000 кінських сил.

Читайте такожAston Martin представив найшвидший кабріолет (фото)

Маса автомобіля становила 1570 кг, що на 13 кг легше за попередній супергібрид LaFerrari. При цьому жорсткість шасі на вигин збільшилася на 20%, а жорсткість на кручення порівняно з попередньою платформою зросла на 40%, пише Autonews.

На відміну від LaFerrari, яка використала 6,2-літровий V12, силова установка SF90 Stradale побудована навколо чотирилітрового твін-турбомотора V8, що розвиває 780 к. с. і 800 Н·м крутного моменту. Таким чином, це найпотужніша «вісімка» в історії серійних автомобілів італійської марки.

Двигун внутрішнього згоряння працює разом з трьома електричними моторами, один з яких розташований між бензиновим V8 і восьмидіапазонним «роботом» з двома зчепленнями. Два інших електромотори знаходяться на фронтальній осі та приводять у рух передні колеса.

У сумі двигуни, що живляться від комплекту літій-іонних батарей на 7,9 кВт·год, розвиває 220 кінських сил. Таким чином, сумарна віддача гібридної установки становить 1000 к. с. і 800 ньютон-метрів.

Ferrari SF90 Stradale здатний прискорюватися з місця до першої «сотні» за 2,5 с., а на розгін до 200 км/год йде 6,7 секунди. Максимальна швидкість суперкара становить 340 км на годину.

Силова установка автомобіля працює в двох режимах — Performance і Qualify. У першому випадку задіюється тільки бензиновий мотор, який приводить у рух автомобіль і заряджає батареї. У другому випадку всі агрегати починають діяти в повну силу. Виключно на електричній тязі автомобіль здатний проїхати до 25 км з максимальною швидкістю 135 км на годину.