Ілюстрація REUTERS

Відразу кілька міжнародних авіакомпаній, у тому числі німецька Lufthansa, нідерландська KLM і British Airways, повідомили в п'ятницю, 21 червня, що їхні лайнери найближчим часом не будуть літати над Ормузькою протокою і Перською затокою через інцидент зі збитим американським дроном, зазначає інформагенція AP.

Читайте такожBusiness Insider: В Ірані показали відео знищення безпілотника США (відео)

Як сказано на сайті нідерландської авіакомпанії KLM, мова йде про "заходи безпеки", причина яких - "інцидент з дроном".

Відео дня

У свою чергу представник авіакомпанії Lufthansa, повідомив, що відповідні зміни в маршрутах набули чинності вже в четвер, 20 червня. При цьому заборона не поширюється на всю територію Ірану й авіакомпанія продовжить здійснювати рейси до столиці країни Тегерана, уточнив він, передає "Німецька хвиля".

Раніше про заборону польотів зареєстрованих у США літаків над Перською затокою та Оманською затокою оголосило Федеральне управління цивільної авіації США (FAA), пов'язавши це рішення зі зростанням політичної напруженості в регіоні.

Нагадаємо, у четвер елітні війська Ірану - Корпус вартових ісламської революції - повідомили про те, що ними був збитий розвідувальний дрон США, який вторгся в повітряній простір Ірану.

Американське командування підтвердило інформацію про те, що безпілотник типу Navy MQ-4C Triton був збитий Іраном, однак зазначило, що сталося це над міжнародними водами.

Даний інцидент сприяв подальшому зростанню напруженості у відносинах між Тегераном і Вашингтоном.