Простій викликаний дефіцитом комплектуючих / фото autonews.ru

Російський АвтоВАЗ змушений тимчасово призупинити випуск автомобілів на всіх виробничих потужностях підприємств у Тольятті та Іжевську.

Читайте такожOpel оголосив про повернення до Росії після чотирьох років відсутності

Про це повідомляє прес-служба Волзького автозаводу, пише Autonews.

Відео дня

Простій викликаний «черговим неправомірним порушенням зобов'язань за договором поставки та зривом поставок необхідних комплектуючих з боку ТОВ «Завод Автокомпонент» (м. Нижній Новгород)».

В АвтоВАЗі відзначили, що підприємство робило все можливе задля недопущення зупинки виробництва і зараз робить всі необхідні кроки для відновлення роботи на складальних лініях. При цьому ситуація, що склалася, «не має впливу на доступність автомобілів Lada». Крім того, у компанії підкреслили, що вона залишає за собою право стягнути з постачальника за понесені збитки.

Це вже не перший випадок, коли АвтоВАЗ змушений припинити складання автомобілів у зв'язку з невиконанням контрактних зобов'язань нижнєгородським постачальником «Завод Автокомпонент». Зокрема, навесні 2018 року через збій у постачаннях комплектуючих утворився простий на лініях іжевського підприємства, де збирають Lada Vesta.