Тираж Valkyrie - лише 150 екземплярів, причому всі вони вже продані / фото Aston Martin

На автодромі Сільверстоун в Англії відбувся динамічний дебют гіперкара Aston Martin Valkyrie.

Читайте такожБританці представили концепт електрокара Bentley EXP 100 GT (відео)

Про це повідомляє портал Motor.ru.

"Тестовий прототип автомобіля в кольорах команди Red Bull Racing проїхав по трасі перед початком Гран-прі Великобританії", - йдеться в повідомленні.

За кермом "Валькірії" під час демонстраційного заїзду був тест-пілот Кріс Гудвін. За його словами, попереду ще багато роботи, але виїзд на реальну гоночну трасу дає перші уявлення про те, яким вийде фінальний автомобіль. "Сьогоднішній день відкрив нову главу не тільки в історії Aston Martin, але і всієї галузі, - впевнений президент "Астона" Енді Палмер - Valkyrie піднімає на новий рівень поняття гіперкар, демонструючи неймовірний рівень технологічності та динаміки".

фото Aston Martin

Aston Martin Valkyrie став результатом співпраці британської марки, Red Bull Advanced Technologies і AF Racing. Гіперкар оснащений гібридною силовою установкою на базі 6,5-літрового V12 потужністю 1146 кінських сил. Будівництвом агрегату займалася фірма Cosworth.

Покупцям "Валькірії" запропонована розширена програма персоналізації та трековий набір AMR Track Performance Pack. До складу останнього входить ще більш агресивна аеродинаміка, титанові гальма, трекова підвіска колеса з магнієвого сплаву.

фото Aston Martin

Тираж Valkyrie - лише 150 екземплярів, причому всі вони вже продані. Перші машини передадуть клієнтам в четвертому кварталі цього року.