Ілюстрація REUTERS

Третій за величиною китайський автовиробник Changan відмовився від виробництва автомобілів в Липецькій області.

Читайте такожКабмін заборонив ввезення автомобілів і вагонів з Росії

Про це повідомляють «Известия» з посиланням на власні джерела в галузі, передає РБК.

Відео дня

Можливою причиною такого рішення могла стати конфліктна ситуація між власниками російського заводу сім'єю Резнікових та іншою китайською компанією Great Wall.

Як зазначає видання, Great Wall програла в арбітражному суді з позовом до збанкрутілої дистриб'юторської компанії, яка раніше належала Рєзніковим. На думку китайської сторони, російські партнери привласнили $50 млн рублів за поставлену в 2014 році продукцію.

Випуск автомобілів Changan на заводі «Моторінвест», що належить родині Резнікових, почався в 2016 році. Спочатку на конвеєр став компактний кросовер Changan CS35, на черзі значився середньорозмірний «паркетник» CS75. За даними «Известия», кілька дилерів Changan припинили співпрацю з «Моторінвестом». На підприємстві, розташованому в селі Гребенкіно Липецької області, складальна лінія Changan вже розібрана, і виробництво машин припинено.

Як вважають експерти, автоконцерн Changan піде тільки з Липецького регіону. В цілому, російський ринок залишається привабливим для автовиробника Changan і, скоріше за все, компанія буде шукати нового партнера на території Росії.