Морпорт "Ольвія" вирішили передати в приватні руки / фото sc-olvia.com

Кабінет міністрів України затвердив рішення про початок концесії в портах "Херсон" та "Ольвія".

Читайте такожЦентральний вокзал Києва можуть передати в концесію: Омелян назвавши терміни

Як повідомив у соцмережі Facebook міністр інфраструктури Володимир Омелян, відповідне рішення уряд ухвалив на сьогоднішньому засіданні.

Відео дня

"Тільки що уряд прийняв рішення про затвердження умов та початку концесії морських портів "Ольвія" та "Херсон"! Маємо попередньо понад двадцять заявок від потужних іноземних і українських компаній", - повідомив він.

При цьому Омелян похвалився виконаною роботою на посаді міністра.

"Ми підготували новий закон про концесії, який новий президент України визначив серед пріоритетних для голосування в новому парламенті вже восени цього року, створили Офіс державно-приватного партнерства "Спільно", який підготував техніко-економічне обґрунтування за кращими західними стандартами низки об'єктів інфраструктури, які пройшли всі бюрократичні узгодження умов, процедур і вимог", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше Омелян заявляв, що запланована поточного року передача в концесію стивідорної компанії "Ольвія" та Херсонського морського торговельного порту на першому етапі реалізації дозволить залучити близько 8 мільярдів гривень інвестицій.