Ілюстрація REUTERS

Господарський суд Києва повністю задовольнив позов державного «Ощадбанку» до компаній «Феррекспо», «Газотурбінні технології», «Нові промислові технології», «Промінек» і «Перт» про звернення стягнення на належні їм акції заводу «АвтоКрАЗ».

Читайте такожАкції «Укртелекому» заарештували за борги перед «Ощадбанком»

Як повідомила прес-служба банку, йдеться про пакет акцій номінальною вартістю 185 млн грн, що становить 32,7% статутного капіталу підприємства.

Відео дня

Зазначається, що рішення суду дозволить продати акції на публічних торгах у межах процедури виконавчого провадження для погашення боргу компанії перед «Ощадбанком» за кредитним договором.

За інформацією банку, на сьогодні Державна виконавча служба готується реалізувати 23% акцій «АвтоКрАЗу», на які «Ощадбанк» звернув стягнення раніше згідно з рішеннями Північного апеляційного господарського суду та Господарського суду Києва.

Таким чином, після набуття чинності останнього рішення суду, банк отримає можливість реалізувати через виконавчу службу контрольний пакет акцій боржника, або майже 56%.

Довідка УНІАН. «Державний ощадний банк України» («Ощадбанк») зареєстровано Національним банком України 31 грудня 1991 року. 100% акцій банку належать державі.

Завод «АвтоКрАЗ» - найбільший в Європі виробник і постачальник вантажних автомобілів цивільного та спеціального призначення, запасних частин до них, причепів та напівпричепів. Основним власником заводу є екс-депутат Верховної Ради, бізнесмен Костянтин Жеваго, якому також належав банк «Фінанси та кредит», який ліквідується в даний час.