Гібридний кросовер здатний прискорюватися з місця до «сотні» за 7,4 с / фото Seat

Компанія Seat представила гібридну модифікацію флагманського кросовера Tarraco з можливістю підзарядки від електромережі. Автомобіль став першим гібридом в історії іспанської марки.

Читайте такожMazda почала тестувати свій перший електрокар

Крім того, це перший подібний SUV серед всіх брендів концерну Volkswagen, що не належать до преміум-сегменту, пише Autonews.

Відео дня

Seat Tarraco PHEV отримав силову установку на базі 150-сильного 1,4-літрового бензинового турбомотора, що працює в парі з електричним двигуном потужністю 116 кінських сил. Електродвигун живиться від комплекту літій-іонних акумуляторів на 13 кіловат-годин. В сумі агрегати видають 245 кінських сил. До речі, аналогічна система використовується на оновленому Volkswagen Passat GTE.

Гібридний кросовер здатний прискорюватися з місця до «сотні» за 7,4 с, а його максимальна швидкість становить 217 км на годину. Виключно на електричній тязі автомобіль може проїхати до 50 кілометрів.

У салоні встановлені спортивні передні сидіння з електричними регулюваннями і функцією пам'яті. Плюс до всього кросовер укомплектований інформаційно-розважальним комплексом нового покоління з 9,2-дюймовим сенсорним дисплеєм і навігатором.

фото Seat

Публічна прем'єра гібридної модифікації Seat Tarraco відбудеться у вересні 2019 року на Франкфуртському автосалоні. Продажі кросовера стартують в першій половині 2020 року.