Зовні нові моделі не надто сильно відрізняються від своїх попередників / фото Daimler

Компанія Smart, що входить до складу німецького автоконцера Daimler AG, представила оновлену лінійку міських електромобілів Smart EQ у складі моделей ForTwo, ForTwo cabrio і ForFour.

Починаючи з цього покоління бренд повністю відмовляється від використання двигунів внутрішнього згоряння, таким чином Smart став першим у світі автовиробником, який перейшов з ДВЗ на електрику.

Читайте такожVolkswagen перетворив легендарний «Жук» в електрокар

Відео дня

Зовні нові моделі не надто сильно відрізняються від своїх попередників, візуальні зміни можна описати як легкий редизайн. Змінилися незначні деталі, а також був оновлений малюнок радіаторних грат і використані додаткові фари Full LED, пише itc.ua.

Всі три моделі оснащуються однаковими електродвигунами потужністю 60 кВт (82 к. с.) з крутним моментом 160 Нм, який дозволяє набрати максимум 130 км/год, Розгін від 0 до 100 км/год займає від 11,6 с (ForTwo) до 12,7 с (ForFour), втім, у міських умовах більш показовий розгін до 60 км/год — в цьому випадку електромобілі показують результати на рівні 4,8 с (ForTwo) — 5,2 с (ForFour).

Батарея від компанії Deutsche Accumotive зібрана з трьох модулів, які містять 96 осередків сумарною ємністю 17,6 кВтгод. Повного заряду вистачає на запас ходу близько 150 км за вимірювальним циклом NEDC: 147-159 км для ForTwo, 145-157 км для ForTwo cabrio і 140-153 км для ForFour. З опціональним вбудованим перетворювачем на 22 кВт нові Smart EQ заряджаються від 10% до 80% менше ніж за 40 хвилин. Новинки також отримали систему рекуперації з радаром, яка може автоматично сповільнювати електромобіль при наближенні до перешкоди.

Моделі Smart EQ ForTwo, EQ ForTwo cabrio і EQ ForFour будуть доступні в трьох лінійках виконання (Passion, Pulse, Prime) та трьох варіантах оснащення (Advanced, Premium, Exclusive), що дозволить легко визначитися з вибором. Новинки також отримали фірмовий мобільний додаток, який дозволить віддалено отримати інформацію про рівень заряду батареї і т. д.

Нагадаємо, що на початку поточного року Daimler і Geely створили спільне підприємство, яке розроблятиме та виготовлятиме наступні покоління електромобілів Smart в Китаї.