Ілюстрація REUTERS

У США почалася глобальна відклична кампанія автомобілів, випущених концерном General Motors.

Читайте такожGeneral Motors показавши в Китаї свій електрокросовер

До сервісів відправлять майже 3,5 мільйона машин, у яких виявили проблеми з гальмівною системою, пише motor.ru.

Відео дня

Під відкликання потрапили пікапи і кросовери Chevrolet Silverado, Cadillac Escalade, GMC Sierra, Chevrolet Tahoe та Suburban, а також GMC Yukon, випущені в період з 2014 по 2018 рік. За словами виробника, автомобілі, зібрані пізніше, безпечні.

Як пише Reuters, несправність стала причиною 113 аварій. При цьому Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США (NHTSA) стверджує, що почала перевірку ще в листопаді минулого року, коли надійшла інформація про дев'ять аварій, в результаті яких двоє учасників отримали травми.

Причина несправності — у вакуумному насосі гальмівної системи. З часом він стає менш ефективним, і водієві доводиться з великим зусиллям тиснути на педаль, щоб автомобіль зупинився. В результаті, процес гальмування ускладнюється, а гальмівний шлях збільшується.

Нагадаємо, в кінці липня компанія Volvo провела глобальну відкличну кампанію, яка торкнулася дев'ять моделей марки. Всього до сервісу вирушили півмільйона автомобілів. Тоді причиною стало можливе загоряння машини — через деформацію пластику впускного колектора в рідкісних випадках він міг загорітися.