Експерт нагадав, що відкривав міст особисто президент Володимир Путін / REUTERS

Зведений нещодавно Кримський міст, який з'єднав анексований Крим і материкову частину Росії в Керченській протоці, найбільш возвеличується людьми, які піддані впливу російської пропаганди.

Як зазначив під час чату на Главреді генерал-лейтенант запасу, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор, екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко, для російської держави цей міст практичного значення не має.

"Кримський міст для росіян (не стільки для держави як такої, скільки для російських громадян, схильних до кремлівської пропаганди) є, в першу чергу, символом, що підкреслює возз'єднання Криму з Росією", - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожПри будівніцтві Кримського мосту сталася смертельна НП

За словами Романенка, Росії потрібен міст для використання у військових цілях, а не для туризму та інших гуманітарних питань.

"Однак на практиці ця конструкція більшою мірою необхідна для використання у військових цілях, але сама по собі малоефективна для економіки Криму або російських областей і комунікації людей", - констатував він.

Експерт нагадав, що відкривав міст особисто президент Володимир Путін. Тому для одних це має надзвичайно важливе значення, а для їхніх опонентів, навпаки, стало символом неприйняття даної будови.

"Як відомо, Кримський міст відкривав і тестував сам "цар" Путін, що надає особливого значення цій споруді і викликає різке неприйняття тих, хто применшує роль і значення мосту", - підсумував він.

Нагадаємо, в анексованому Російською Федерацією Криму поточний рік ознаменувався найгіршим за три роки туристичним сезоном, незважаючи на відкриття Кримського мосту.

Як раніше повідомлялося, Кримський міст, в який Росія вкладе ще 128 мільярдів продовжує просідати, завдаючи непоправної екологічної шкоди Азовському і Чорному морям.