Ілюстрація REUTERS

У США подано позов проти німецьких концернів BMW і Bosch, в якому докладно перераховуються передбачувані маніпуляції даних щодо вихлопних газів дизельних двигунів.

Читайте також"Дизельгейт" по-японськи: Mazda, Suzuki та Yamaha викрили у фальсифікації показників викидів

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відео дня

"У виправленому позові, поданому в понеділок, 23 вересня, суд у Нью-Джерсі, стверджується, що автомобілі BMW мають такий самий пристрій, що знижує показники дизельних вихлопів, як і машини Volkswagen", - йдеться в повідомленні.

Цей пристрій має програму, яка може занижувати дані про викиди або повністю відключати контроль над рівнем вихлопних газів. Позов стосується десятків тисяч X5 SUV і моделей, на яких встановлені двигуни 335d, проданих у 2009-2013 роках. На думку позивачів, викиди шкідливих газів на даних автомобілях BMW у 27 разів перевищують допустимі у США норми.

Позов спрямований проти німецької компанії Bosch, яка є постачальником комплектуючих для автомобілебудівника BMW. Bosch виробляла програмне забезпечення і була активним і свідомим учасником махінацій, наголошується в документі.

У липні головуючий суддя Кевін Макналті відхилив позов, поданий у березні 2018 року юридичною конторою Hagens Berman проти концернів Volkswagen, Fiat Chrysler, General Motors, Daimler і Ford. При цьому суд надав позивачам можливість змінити позов. За словами адвоката Стіва Бермана, за минулі місяці були проведені великі тести за показниками викидів дизельних двигунів.

Як повідомляв УНІАН, у вересні 2015 року після серії розслідувань VW змушений був визнати, що на кілька мільйонів проданих у світі автомобілів було встановлено програмне забезпечення, яке дозволяло маніпулювати тестами на відповідність двигунів екологічним стандартам.