Ілюстрація REUTERS

Компанія Toyota готується до випуску наступника моделі Mirai. Друге покоління седана, який працює на водневих паливних елементах, представлять у 2020 році.

Читайте такожНова Toyota Corolla стала універсалом підвищеної прохідності (фото)

Як повідомляє Reuters, цю інформацію підтвердив голова правління Toyota Motor Такесі Утіямада в рамках виступу на міжнародній зустрічі, присвяченій водневій енергетиці.

Відео дня

Перше покоління водневого седана представили в 2014 році. Автомобіль оснащується 153-сильною силовою установкою. З місця до 100 кілометрів на годину розганяється за дев'ять секунд. Максимальний запас ходу становить 480 кілометрів, а на заправку до повного "бака" потрібно близько п'яти хвилин, пише motor.ru.

Крім того, додатково можна оснастити Mirai системою Power take off, завдяки якій машину можна використовувати як зарядну станцію. За заявою виробника, седан зможе забезпечувати електрикою середній будинок в Японії протягом тижня.

Продажі почалися в кінці 2014 року, і майже відразу виробник отримав в кілька разів більше замовлень, ніж очікував. На 2015 рік надійшло півтори тисячі заявок, за умови, що Toyota хотіла зробити всього 400 екземплярів до кінця року.