Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада прийняла у другому читанні та в цілому закон про концесії, який передбачає можливість надання грошової підтримки інвестора і право держави замінити концесіонера.

Читайте такожКабмін вирішив передати приватникам псуй "Херсон" та "Ольвія"

За ухвалення законопроекту "Про концесії" (№1046) за основу проголосували 257 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Відео дня

Як зазначила народний депутат Роксолана Підласа, в Україні діє близько 150 договорів про концесії, проте держава не змогла залучити великі інвестиції, а підприємці не змогли підвищити ефективність підприємств.

Підласа підкреслила, що на сьогодні передача об'єктів у концесію регулюється чотирма різними законами, що суперечать один одному.

"Ми пропонуємо це змінити. Законопроект передбачає можливість надання грошової підтримки інвестора. Це може бути проведення ліній електропередач або виділення земельної ділянки. Також ми захищаємо інтереси держави правом замінити концесіонера. Ми даємо можливість залучення радників", - сказала вона.

Як додала народний депутат, до другого читання в законопроекті передбачили можливість концесійного конкурсу на відкритому аукціоні.