«Євробляхарів» штрафують, як і інших водіїв / фото УНІАН

Водіїв автівок на «єврономерах» штрафують за порушення так само, як і власників інших авто.

Про це повідомив в ефірі «Нині вже» на hromadske Олексій Білошицький, перший заступник начальника департаменту патрульної поліції України.

«Відтерміновано саме притягнення до відповідальності (за порушення умов митного ввезення автомобілів на іноземній реєстрації, ред.). Якщо ми бачимо інше порушення правил дорожнього руху, чи вчинення злочину за допомогою даного транспортного засобу — ми реагуємо як на звичайний інший транспорт», — зазначив він.

Відео дня

Поліцейські виписують постанову на водія з його українським водійським посвідченням.

«Виносять постанову саме на водія, але не за порушення щодо митного режиму, а за безпосереднє порушення», — додав Білошицький. 

Читайте такожВ Кабміні запропонували спрощені ставки на розмитнення "євроблях"

12 вересня Рада ухвалили закон, який відтерміновує запровадження штрафів за порушення митного режиму перебування машин з іноземною реєстрацією в Україні. За нього проголосувало 284 депутати.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій пропонував розмитнювати «євробляхи» за єдиною ставкою. Також в уряді повідомляли, що розроблять новий законопроєкт про розмитнення автомобілів.

2 жовтня глава уряду Олексій Гончарук повідомив, що Кабмін вирішив не застосовувати штрафи за порушення умов митного ввезення авто на єврономерах, допоки «не буде знайдемо адекватне рішення».

23 листопада 2018 року президент України Петро Порошенко підписав закон, який спрощує процедуру розмитнення автівок, зокрема з європейськими номерами, та закон, який підвищує відповідальність за порушення правил розмитнення автомобілів.

22 лютого 2019 року сплив термін пільгового розмитнення авто на єврономерах, протягом якого зареєструвати автомобіль в Україні можна було зі знижкою у 50%. Протягом «пільгового періоду розмитнили понад 124 тисячі «євроблях». Власники таких авто сплатили до бюджету 7,67 мільярда гривень.

Після цього депутати Ради кілька разів відтерміновували початок дії закону 2612, який мав би почати процедуру з притягнення до відповідальності та накладання штрафів за використання автомобілів на іноземній реєстрації з порушенням митного режиму.