Skoda показала нову Octavia / фото Skoda

Компанія Skoda опублікувала дизайн-скетчі, що дають уявлення про зовнішність нового ліфтбека Octavia. Прем'єра четвертого покоління найпопулярнішої моделі чеської марки відбудеться 11 листопада в Празі.

Читайте такожSkoda почала серійне виробництво першого в своїй історії гібрида

Судячи із зображень, «Октавія» отримає абсолютно іншу радіаторну решітку в стилі оновленої флагманської моделі Superb, а також вузькі аеродинамічні блоки зовнішніх дзеркал і світлодіодні матричні фари, які будуть доступні як опція, передає Autonews. У компанії відзначили, що особлива лінія даху додасть ліфтбеку силует купе. Ззаду на кришці багажника з'являться великі літери з назвою моделі — вперше таке рішення використовували на рестайлінговому Superb.

Відео дня

Як очікується, салон нової Octavia виконають в дусі хетчбека Scala. Зокрема, у ліфтбека буде повністю цифрова приладова панель, електронне стоянкове гальмо, а також окремий сенсорний дисплей у вигляді планшета, який відповідає за контроль мультимедіа.

фото Skoda

В основу Skoda Octavia четвертого покоління ляже модернізована модульна платформа MQB. У лінійку двигунів увійдуть бензинові турбомотори: трициліндровий агрегат робочим об'ємом один літр і 1,5-літрова «четвірка». Дизельна лінійка буде представлена моторами об'ємом 1,6 і 2,0 літра. Крім того, у моделі буде модифікація «м'який гібрид» зі стартер-генератором і 48-вольтовою бортовою мережею, а також повноцінна бензоелектрична версія.

За попередніми даними, слідом за ліфтбеком з'явиться модифікація з кузовом «універсал», а також його позашляхова версія Scout. Нарешті, не виключено, що після 2020 року чехи запропонують «заряджений» RS-варіант.