"Укрзалізницю" повернули в управління Мінінфраструктури / фото УНІАН

Кабінет міністрів України повернув акціонерну компанію "Укрзалізниця" в сферу управління Мінінфраструктури.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій на своїй сторінці в Facebook.

"Повернення блудного сина. Рішенням уряду "Укрзалізницю" повернули в сферу управління Міністерства інфраструктури. Дякую прем'єр-міністру за підтримку в подоланні наслідків дивних коаліційних домовленостей попереднього уряду", - написав він.

Відео дня

Криклій зазначив, що реформа "Укрзалізниці", яка мала початися ще три роки тому, нарешті відбудеться.

Читайте такожКравцов озвучивши терміни виходу «Укрзалізниці» на IPO

"Укрзалізницю" буде розділено на оператора інфраструктури, вантажного перевізника і пасажирського перевізника, а сама компанія стане публічною (IPO). Буде створено конкурентний ринок залізничних перевезень і забезпечено рівноправний доступ до залізничної інфраструктури. Для цього нам потрібен новий закон про залізничний транспорт, розраховуємо на підтримку парламенту в цьому питанні. Готуємо реформу системи тарифоутворення на послуги залізничних перевезень", - написав він.

Також Криклій повідомив, що планується модернізація залізничної інфраструктури та оновлення парку пасажирських вагонів і локомотивів.

"Також для поліпшення якості надання пасажирських послуг плануємо передавати в концесію вокзали і впроваджувати системи управління якістю пасажирських перевезень відповідно до стандартів Європейського Союзу", - написав він.

Як повідомляв УНІАН, на початку 2017 року Кабмін ухвалив постанову про передачу "Укрзалізниці" зі сфери управління Мінінфраструктури в підпорядкування уряду.