Електробаггі забарвлений у світло-блакитний колір / фото Mitsubishi

Компанія Mitsubishi Motors представила на Токійському автосалоні три концепт-кари, за допомогою яких розповіла про плани щодо електрифікації, а також показала своє бачення майбутнього кросоверів і міських кей-карів.

Відео дня

Перший концепт – Mi-Tech – описується компанією як автомобіль, який «забезпечує неперевершене задоволення від водіння і впевненість на будь-якому покритті та за будь-якого освітлення». Електробаггі забарвлений в світло-блакитний колір з акцентами мідного кольору. В нижній частині переднього та заднього бамперів розташовані захисні накладки з алюмінію, з боків — широкі пластикові крила, які доходять до лінії капота, пише motor.ru.

Читайте такожLexus показавши електромобіль майбутнього (фото)

На задній частині прототипу, виконаної у вигляді шестикутника, розташувалися Т-подібні ліхтарі, які повторюють дизайн головної оптики і так само «обіймають» з двох сторін крила. Оформлення салону вторить дизайну екстер'єру: панелі теж пофарбовані в світло-блакитний колір, деякі елементи зробили з алюмінію, а деякі пофарбували в мідний.

На центральній консолі розташовані незвичайні перемикачі, що нагадують клавіатуру, а лобове скло оснащене проектором і оптичними датчиками, які разом з декількома іншими аналізують ситуацію навколо і виводять інформацію про машини, дороги та умови руху на скло у форматі доповненої реальності.

В основі компактного баггі - чотиримоторна електрична система повного приводу. Компактний газотурбінний двигун-генератор замінив собою традиційний бензиновий агрегат, а електромотори можуть індивідуально регулювати момент, що передається на кожне колесо, але й гальмувати їх, що покращує прохідність.

Наступний концепт-кар — «надвисокий універсал» Super Hieght K-Wagon, який, за задумом компанії, орієнтований на водіїв-мандрівників. Компактна новинка отримала дизайн у дусі позашляховиків, а використання як основного кольору кузова трав'яного зеленого відтінку підкреслює прагнення майбутніх власників автомобіля проводити якомога більше часу на природі.

За словами представників виробника, прототип отримав найбільший простір для ніг заднього пасажира у своєму класі, а також найширші задні двері. Інтер'єр виконаний в коричневих тонах з помаранчевими акцентами. До списку оснащення компанія включила численні асистенти водія, які зокрема допоможуть утримати автомобіль у смузі та уникнути або знизити збиток від аварії, якщо водій переплутає педалі.

фото Mitsubishi

Останньою новинкою японського виробника на Токійському автосалоні став позашляховик Engelberg Tourer з трьома рядами сидінь і гібридною трансмісією, який є прообразом Outlander четвертого покоління. В основі силової установки система Twin Motor PHEV, яку компанія розробила своїми силами для гібридного «Аутлендера», але для прототипу додали систему повного приводу.

Запас ходу за циклом WLTP на одній електротязі досягає 70 кілометрів, а з повністю зарядженим акумулятором і повним баком Engelberg Tourer може проїхати до 700 кілометрів.