Це дозволить вивести УЗ на перші місця серед транспортних компаній світу / фото УНІАН

Міністерство інфраструктури України, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і "Укрзалізниця" підписали угоду про початок процедури виходу на IPO української залізничної компанії.

Читайте також"Укрзалізниця" погасила єврооблігації на $150 мільйонів

Про це повідомив глава "Укрзалізниці" Євген Кравцов, який присутній на інвестиційному форумі в Маріуполі, на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

"Чи думав я 2 роки тому, що сьогодні буду підписувати меморандум, який дає старт IPO (перший публічний продаж частини акцій - УНІАН) "Укрзалізниці"? Сьогодні ми відкрили нову сторінку в історії "Укрзалізниці". Міністерство інфраструктури України, ЄБРР та "Укрзалізниця" підписали угоду про початок процедури IPO компанії", - написав він.

Кравцов зазначив, що угода дозволить підвищити ефективність, покращити роботу компанії, підвищити прозорість і викорінити корупцію.

"Завдяки IPO ми плануємо не лише залучити кілька мільярдів доларів протягом наступних 2-3 років, але й вивести "Укрзалізницю" на перші місця серед транспортних компаній світу", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, раніше голова "Укрзалізниці" заявляв, що процес від моменту старту підготовки до моменту виходу на IPO може зайняти від одного року до трьох років.