В Україні з'являться платні дороги / фото facebook/Ukravtodor.Gov.Ua

Міністерство інфраструктури України розробляє проекти концесійних доріг Львів-Стрий, Київ-Біла Церква, Львів-Тернопіль і Львів-Краковець, а також портів, аеропортів і вокзалів.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій у ході Першого інвестиційного форуму в Маріуполі.

«Ми спільно зі Світовим банком вже почали процедури підготовки до концесії доріг. Ми ініціювали дослідження доцільності (pre-feasibility study - УНІАН) концесій доріг Львів-Тернопіль, Львів-Стрий, Київ-Біла Церква, Львів-Краковець, а також кільцеву дорогу навколо Києва», - сказав він.

Відео дня

Також, Криклій повідомив, що планується концесія чотирьох портів.

«Ми вже маємо два концесійних проекти портів "Ольвія" і "Херсон"... Також наступного року ми готові запропонувати концесійні проекти портів «Одеса»,«Маріуполь»,«Бердянськ», а також поромний комплекс в порту «Чорноморськ», - сказав він.

Крім того, за словами Криклія, міністерство почало підготовку проектів концесії аеропортів.

«Ми ініціювали з Міжнародною фінансовою корпорацією проекти концесії аеропорті в «Херсон", "Чернівці", "Запоріжжя" і терміналу Cargo в аеропорту «Біла Церква», - сказав він.

Також Криклій повідомив, що готуються концесійні проекти залізничних вокзалів.

«Ми готові представити проекти концесій у Харкові, Дніпрі, Хмельницькому, Миколаєві й Чопі. Вже протягом наступного року», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, 12 вересня Міністерство інфраструктури України оголосило про проведення конкурсів з передачі в концесію майна держпідприємств "Стивідорна компанія "Ольвія", "Херсонський морський торговий порт" та майна держпідприємства "Адміністрація морських портів України"(АМПУ). Концесія порту" Ольвія " надається на 35 років, а концесія Херсонського порту - на 30 років.