Ілюстрація REUTERS

Найбільші американські авіакомпанії American Airlines, United Airlines та Southwest Airlines розробляють план проведення власних демонстраційних польотів Boeing 737 MAX незалежно від компанії Boeing та федерального управління цивільної авіації США (FAA).

Читайте такожСенатор США звинуватила голову Boeing у "напівправді" по справі про літаки моделі 737 MAX

Про це повідомляє Прайм з посиланням на Wall Street Journal.

Відео дня

"За словами джерел, авіакомпанії мають намір таким чином "зміцнити довіру пілотів і пасажирів до польотів" на Boeing 737 MAX. Повідомляється, що авіакомпанії не проводитимуть повторно аналіз і тестові польоти, які Управління проводило спільно з іноземними регуляторами протягом декількох місяців. Вони, скоріше, планують організувати піар-кампанію, щоб довести, що виступають за безпеку польотів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що авіакомпанії планують почати демонстраційні польоти, щойно пілоти пройдуть підготовку.

"Дійсно, дуже важливо, щоб наші клієнти бачили, що літак знову літає", - заявив представник American Airlines Росс Фейнштейн.

У свою чергу в компанії Southwest Airlines повідомили, що авіакомпанія має намір виконати сотні "підготовчих польотів" перед повним поверненням 737 MAX на розклад. Зазначається, що такі польоти можуть відстрочити введення літаків в експлуатацію щонайменше на кілька тижнів.

Польоти лайнерів моделі 737 MAX припинені з березня після відразу двох авіакатастроф, в яких підозрюють дефекти однією з систем, яка працювала некоректно і викликала катастрофи всупереч діям пілотів. У жовтні 2018 року в Індонезії розбився літак компанії Lion Air, а в березні - Ethiopian Air, загалом загинули 346 осіб.