Тираж мотоцикла обмежать 100 примірниками / фото Aston Martin

Компанії Aston Martin та Brough Superior на виставці EICMA в Мілані представили спільний проект - трековий спортбайк AMB 001, на якому вперше використовується логотип "Астона". Тираж мотоцикла обмежать 100 екземплярами, а його ціна становитиме 108 тисяч євро.

Читайте такожГазонокосарка Honda встановила новий рекорд швидкості (відео)

Про це повідомляє портал Motor.ru.

Відео дня

Стилістика Aston Martin AMB 001 натхненна середньомоторною лінійкою британської марки, куди входять Valkyrie і Valhalla. В основі байка лежить шасі з алюмінію і титану, сполучене болтами з двигуном, і підрамником з вуглепластику. Зовнішні панелі зроблені з композиційного матеріалу і є частиною силової структури. Особливість мотоцикла - вилка Foir з роздільними важелями для управління і амортизації, маятник з прогресивними характеристиками демпфування і невеликі крильця з нержавіючої сталі на "носі" і паливному баку, як у "Валькірії".

фото Aston Martin

Конструкція вилки Fior, яка у BMW називається Duolever, дозволяє знизити клювки при різких уповільненнях і зберегти геометрію. Гальма - перегонові, на кулькових підшипниках з радіальним головним циліндром. AMB 001 оснащений двигуном Brough Superior з турбонаддувом. Його робочий об'єм - 997 кубічних сантиметрів, а потужність - близько 180 сил.

Мотор укомплектований водяним і масляним охолодженням, напівсухим картером, турбокомпресором зі змінною геометрією крильчатки та впускним колектором з інконеля. Пару йому складає шестиступінчаста коробка передач з проскользуючим зчепленням.

фото Aston Martin

Для Aston Martin пошук нових сфер бізнесу вже став нормою. У 2016 році британська марка об'єдналася з нідерландської верф'ю Quintessence Yachts для будівництва розкішного катера AM37, а у 2017 році разом з американською фірмою Triton Submarines побудувала концепт глибоководного апарату Project Neptune.

Втім, цим "Астоне" обмежуватися не стали й вийшли на ринок нерухомості, а потім запропонували клієнтам послугу з проектування дизайнерських гаражів.