На ремонт доріг додали грошей / фото УНІАН

Кабінет міністрів виділив Державному агентству автомобільних доріг ("Укравтодор") 1,060 млрд грн на ремонт доріг в 2019 році за рахунок економії "Укравтодору" щодо погашення кредитів.

Читайте такожПрезидент підписав закони про планування будівництва та ремонту доріг

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, який був присутній на засіданні уряду.

Відео дня

«Кабмін додав "Укравтодору" 1 мільярд 60 мільйонів грн на ремонт доріг у 2019 році за рахунок економії "Укравтодору" з погашення кредитів. Економія виникла через зміцнення курсу гривні», - написав Гончаренко.

Як повідомляв УНІАН, за даними Рахункової палати, за 9 місяців 2019 року не освоєно 6,3 млрд грн, виділених на дороги, через недоліки планування витрат з державного дорожнього фонду та низьку виконавчу дисципліну.

12 листопада Верховна Рада України прийняла у другому читанні закон про запровадження середньострокового планування розвитку та утримання автомобільних доріг загального користування.

Згідно з прогнозами Міністерства фінансів, надходження коштів в Дорожній фонд у 2020-2022 роках передбачається на рівні близько 70 млрд грн щорічно. Розподіл коштів Дорожнього фонду такий: 60% йде на фінансування доріг державного значення, 35% - на дороги місцевого значення і 5% - на безпеку руху.