Ілюстрація / REUTERS

Керівництво Boeing розглядає питання скорочення або припинення виробництва літаків 737 MAX, зважаючи на те, що авіаційні регулятори навряд чи дадуть дозвіл на відновлення його експлуатації в найближчий місяць.

Читайте такожСША позбавили компанію Boeing права видавати сертифікати на 737 MAX

Про це агентству Reuters повідомило обізнане джерело, передає kommersant. Рада директорів Boeing проводить дводенне засідання, на якому обговорюються плани виробництва 737 MAX, і його результати можуть бути оголошені сьогодні ввечері. У заяві агентству компанія зазначила, що продовжить «розглядати варіанти подальшого виробництва з урахуванням термінів та умов поновлення експлуатації, залежних від отримання дозволу з боку регуляторів». За словами представників Boeing, якщо дозвіл на початок постачань 737 MAX замовникам не буде отримано від регуляторів до кінця поточного року, компанії доведеться уповільнити темпи виробництва моделі і тимчасово зупинити виробництво, що неминуче позначиться на глобальній мережі поставок.

Відео дня

Тим часом кілька днів тому Федеральне авіаційне управління назвало очікування Boeing зі швидкого повернення цієї моделі в експлуатацію нереалістичними.

У жовтні 2018 року Boeing 737 MAX 8 зазнав аварії біля берегів Індонезії, 189 осіб, які перебували на борту,  загинули. У березні 2019 року аналогічний літак авіакомпанії Ethiopian Airlines розбився в Африці. Тоді жертвами катастрофи стали 157 осіб. Після інцидентів майже всі країни світу ввели заборону на польоти цих літаків у своєму повітряному просторі. Через заборону на польоти сама корпорація Boeing вже втратила понад $1 млрд.