Виробництво електромобілів BMW iX3 для світового ринку запустять в 2020 році в Китаї / фото BMW

Компанія BMW представила концепт компактного електричного кросовера BMW iX3 ще в 2018 році, однак серійна версія почне вироблятися тільки в 2020 році. З урахуванням змін, які відбулися в сегменті електромобілів за цей час, автовиробник вирішив оновити параметри серійного електромобіля BMW iX3.

Читайте такожBMW розкрила характеристики свого електричного седана, який покажуть у 2021 році

Представлений в Пекіні концепт BMW Concept iX3 оснащений електродвигуном потужністю 200 кВт (270 к. с.) і батареєю ємністю 70 кВтгод. Повний заряд акумуляторів забезпечував запас ходу до 400 км за вимірювальним циклом WLTP. Батарея підтримувала зарядку на швидкісних зарядних комплексах потужністю 150 кВт, заряд від 0 до 80% на такій станції займе близько 30 хвилин, пише itc.ua.

Відео дня
фото BMW
фото BMW
фото BMW

Своєю чергою серійний електромобіль BMW iX3 отримає оновлену платформу BMW eDrive п'ятого покоління, яка відрізняється на 30% поліпшеним співвідношення потужності до маси (з 2021 року вона з'явиться в BMW i4 і BMW iNEXT). Потужність електродвигуна зросла до 210 кВт (286 к. с.), крутний момент — до 400 Нм, при його виробництві не використовуються рідкоземельні метали. Електромобіль буде задньопривідним, що є традиційним для бренду BMW рішенням.

Автовиробник також використовував новий дизайн батареї із збільшеною на 20% енергетичною щільністю. Ємність батареї збільшили з 70 кВт-год до 74 кВт-год, при цьому запас ходу зріс з 400 до 440 км вимірювального циклу WLTP за рахунок порівняно низького енергоспоживання (менше 20 кВтгод/100 км). Після вичерпання ресурсу (падіння ємності менше 80%) батарею можна буде використовувати в якості стаціонарного джерела живлення для домашнього використання.

фото BMW

Відзначимо, що BMW X3 стане першою моделлю бренду, яка буде пропонуватися відразу в чотирьох версіях: бензиновій, дизельній, гібридній (plug-in) і повністю електричній. Виробництво електромобілів BMW iX3 для світового ринку запустять в 2020 році в Китаї на спільному підприємстві BMW Brilliance Automotive.

Нагадаємо, що BMW вже продав 500 тис. електрифікованих автомобілів і збирається досягти позначки 1 млн штук до кінця 2021 року.