Toyota зняла з виробництва одну зі своїх моделей-довгожителів / фото Toyota

Компанія Toyota остаточно припинила випуск седана Mark X — наступника моделі, яку виробляли понад 50 років. Останній автомобіль зійшов з конвеєра японського підприємства в Мотоматі (префектура Айті).

Читайте такожToyota вперше за 30 років випустила повнопривідну Camry (фото)

Toyota Mark X була ідеологічним наступником моделі Mark II, яку японці випускали з 1968 по 2004 рік, пише Autonews. Таким чином, автомобілі з назвою Mark випускалися понад півстоліття і за цей час встигли змінити 11 поколінь. Всього з конвеєра зійшло більше 6,5 млн машин. Пік продажів припав на 1989 р, коли було реалізовано близько 210 тис. машин.

Відео дня

Останній в історії седан Toyota Mark X оснастили 2,5-літровим шестициліндровим бензиновим атмосферним мотором, що працює разом з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач.

фото Toyota

Про те, що Toyota має намір зняти седан Mark X з виробництва, стало відомо навесні нинішнього року. Це рішення було зумовлене низьким попитом на модель, яка, наприклад, у 2018 році розійшлася тиражем всього в 3,9 тис. одиниць. Toyota залишить Mark X без наступника, сконцентрувавшись на кросоверах і мінівенах.