У МАУ прокоментували визнання Іраном провини за збитий український лайнер / фото УНІАН

Президент «Міжнародних авіаліній України» Євген Дихне заявив, що в нього не було сумнівів у непричетності компанії до катастрофи літака в Ірані.

«Ми жодної секунди не сумнівались у тому, що наш екіпаж і наш літак не могли стати причиною цієї страшної, жахливої авіакатастрофи... Ми сумуємо, й з нами сумує без перебільшення весь світ. 167 втрачених людських життів. 9 членів нашого екіпажу», - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожГенштаб Ірану: український Boeing 737 збила ракета Вартових Ісламської Революції

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

Як повідомляв УНІАН, президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий «внаслідок ненавмисної людської помилки».

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ наполягає на офіційних вибаченнях із боку Ірану, проведенні відкритого розслідування, очікує повернення тіл загиблих і виплат компенсацій.