Американці збираються розробити компактний електричний хетчбек / фото Tesla

Компанія Tesla Motors опублікувала дизайн-скетч нової невідомої моделі. За попередніми даними, американці збираються розробити компактний електричний хетчбек, який випускатимуть в Китаї, але при цьому відправлять на глобальний ринок.

Читайте такожМаск анонсував електромобілі Tesla, які "вміють говорити" (відео)

Раніше голова «Тесли» Ілон Маск заявив про намір відкрити в Китаї новий науково-дослідний центр, де в тому числі буде створена абсолютно нова модель, призначена не тільки для Китаю, але й для інших регіонів, пише Autonews.

Відео дня

Минулого року Tesla завершила будівництво на півдні Китаю нового підприємства під назвою «Гігафабрика 3», потужності якого дозволять випускати новий електрохетчбек у великих обсягах. На даний момент з конвеєра заводу вже зійшла перша партія Model 3 — найдоступнішого на даний момент автомобіля «Тесли». Електрокар китайського виробництва коштує 355 800 юанів (50 000 доларів) без урахування субсидій, тоді як імпортовані зі США автомобілі обходяться 439 тис. юанів (62,7 тис. доларів).

У найближчі кілька років компанія Tesla запустить в серію компактний кросовер Model Y, а також пікап Cybertruck. Прототип останнього дебютував в листопаді 2019 року. Всього буде доступно три основні модифікації моделі: з одним, двома і трьома електричними двигунами.

«Молодша» версія пікапа з одним агрегатом здатна прискорюватися з місця до «сотні» за 6,5 с, тоді як топовий тримоторний варіант Tri Motor набирає 100 км/год за 2,9 с, а його максимальна швидкість дорівнює 210 км на годину. Заявлений запас ходу без підзарядки залежно від модифікації варіюється від 400 до 800 кілометрів.