Ілюстрація REUTERS

Компанія Hyundai зупинила виробництво автомобілів на своїх підприємствах у Південній Кореї у зв'язку з браком китайських комплектуючих, постачання яких затримуються через спалах епідемії коронавіруса.

Читайте такожBMW і Volkswagen призупиняють виробництво в Китаї через коронавірус

Про це повідомляє Autonews.ru.

Відео дня

"Таким чином, Hyundai став першим великим виробником, вимушеним призупинити випуск машин за межами КНР. У Південній Кореї компанія виробляє автомобілі як для місцевого ринку, так й для США, Європи, Близького Сходу та деяких інших регіонів. Частка автомобілів для глобального ринку, що поставляються з Південної Кореї, становить приблизно 40% від загального обсягу продукції", - йдеться в повідомленні.

Що стосується Китаю, то там вже призупинили випуск багато великих автовиробників, в тому числі Tesla, Ford, група PSA, а також Nissan і Honda. Крім того, деякі компанії, включаючи PSA, заявили про намір вивезти весь свій відряджений персонал з підприємств міста Ухань та його околиць у зв'язку зі спалахом хвороби.

Як повідомляв УНІАН, новий коронавірус був виявлений у китайському місті Ухань провінції Хубей в середині грудня 2019 року. На даний момент відомо про більш ніж 17 тисяч заражених йпонад 400 загиблих.

22 січня 2020 року в Ухані та сусідніх містах було введено карантин - влада, зокрема, зупинила громадський транспорт, а також закрила місто на в'їзд та виїзд.