Ілюстрація REUTERS

Україна розраховує на підписання Угоди про спільний авіаційний простір («єдине небо») з Європейським Союзом у найближчій перспективі.

Читайте такожУкраїнцям обіцяють більше дешевих авіаперевезень

Про це повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України з посиланням на міністра інфраструктури Владислава Криклія.

Відео дня

"Владислав Криклій повідомив, що Україна розраховує на підписання Угоди про відкрите небо з ЄС у найближчій перспективі", - сказано в повідомленні.

При цьому в прес-службі не вказали деталей переговорів з ЄС щодо цього питання і очікувану дату підписання даного документа.

Як повідомляв УНІАН, у березні 2019 року голова делегації з кооперації України з ЄС Штефан Шлеунінг повідомив, що терміни підписання угоди про «відкрите небо» між Євросоюзом і Україною поки не встановлені, зазначивши, що це політичний процес.

Україна протягом кількох років веде переговори з ЄС про спільний авіаційний простір, який дозволив би українським та європейським авіакомпаніям вільно працювати на просторі Євросоюзу та України. Водночас, підписання угоди неможливе без вирішення спору між Великобританією та Іспанією щодо Гібралтару, і Україна не має права самостійно приймати будь-які односторонні рішення в даному напрямку.

Питання визначення цієї території обговорюється європейською та українською сторонами з червня 2014 року. При цьому в іншій частині угоду було парафовано ще в 2013 році.