Citroen C3 пережив рестайлінг / фото Citroen

Хетчбек Citroen С3 третього покоління пережив планове оновлення. Компактна модель, виконана в стилістиці кросовера C4 Cactus, отримала змінену передню частину, 97 варіантів дизайну екстер'єру, 11 електронних систем безпеки та нові крісла Advanced Comfort.

Читайте такожCitroen відмовився від випуску 5-місного мінівена

У Citroen кажуть, що дизайн передка рестайлингового С3 розроблений з оглядкою на концепт CXPERIENCE. Розпізнати оновлений хетчбек можна за решіткою радіатора з хромованими «вусиками», новими фарами, зміненими накладками Airbump і 17-дюймовими колесами іншого дизайну, пише motor.ru. Програма персоналізації передбачає 97 варіантів оформлення екстер'єру, тоді як у дореформеної машини їх було 36. Для C3 запропоновано два нових відтінки Elixir Red Spring Blue, чотири кольори даху і стільки ж стайлінг-пакетів.

Відео дня

Крім цього, у хетчбека з'явилися м'які сидіння Advanced Comfort з пінополіуретану (товщина шару збільшено з 2 до 15 міліметрів) з пам'яттю, передні датчики паркування, медіасистеми з доступом до фірмових сервісів (виклик екстреної допомоги, навігація з пробками і голосовим управлінням, платформа для підключення смартфонів і відеореєстратор з можливістю ділитися роликами в соцмережах), а ще — 11 електронних систем безпеки. Серед них — помічник під час рушання на підйомі, функція розпізнавання знаків, автоматичне управління дальнім світлом, камера заднього виду, контроль сліпих зон і утримання в смузі.

В моторну гамму оновленого Citroen С3 увійшли трициліндровий бензинові агрегати 1.2 PureTech потужністю 83 і 110 сил, а також 100-сильний дизель 1.5 BlueHDi. Молодший бензиновий двигун і дизель поєднуються з п'ятиступінчастою «механікою», старший турбомотор — з механічною або автоматичною коробкою на шість передач.

Прийом замовлень на оновлений Citroen С3 в Європі розпочнеться через кілька місяців. Поставки машин покупцям заплановані на липень. Ціни поки не оголошені.