Ілюстрація REUTERS

Компанія Tesla оголосила про відкликання 15 тисяч кросоверів Model X, під час виробництва яких могла бути допущена помилка. Мова йде про несправності в рульовій системі, за якої у водія можуть виникнути труднощі з управлінням, що підвищує ризик аварії.

Читайте такожTesla хоче відмовитися від важеля перемикання передач

The New York Times з посиланням на Національне управління з безпеки руху автотранспорту США і Міністерство транспорту Канади уточнює, що ремонтна кампанія зачіпає автомобілі, випущені в 2016 році, але не пізніше середини жовтня. Виявлена несправність характерна і для інших моделей бренду – з аналогічної причини в 2018 році відкликали 123 тисячі примірників Model S, пише motor.ru.

Відео дня

У 2017 році 50 тисячам Model S і Model X знадобилася перевірка через можливий дефект електричного стояночного гальма. Під відкликання потрапили електрокари, зібрані в період з лютого по жовтень 2016 року. У компанії тоді заявили, що несправність викликана неякісними деталями від постачальника, які можуть перешкодити стоянковому гальму розблокувати колеса. Однак жодного нещасного випадку через цю проблеми зафіксовано не було.

У різні роки Tesla відкликала електромобілі через несправні крісла Model X, дефектні замки ременів безпеки і подушки безпеки Takata, що вибухали.