Поїздів під охороною Нацполіції стане більше / фото УНІАН

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" спільно з Національною поліцією України організувала супровід працівниками поліції двох пасажирських поїздів далекого прямування.

Читайте такожВ "Укрзалізниці" порахували кількість пасажирських вагонів з кондиціонерами

Про це повідомила прес-служба "Укрзалізниці".

Відео дня

"В рамках пілотного проекту "Укрзалізниця" спільно з Національною поліцією України організували супровід працівниками поліції пасажирських поїздів №122/121 Миколаїв-Київ-Рівне та №24/23 Одеса-Москва. Ці поїзди були обрані для пілотного проекту із-за найбільшої кількості зафіксованих правопорушень", - йдеться в прес-релізі компанії.

У прес-службі відзначили, що в період 21-27 лютого 2020 року, за даними поліції, було складено 27 адміністративних постанов за ст. 175 ч. 1 (заборона куріння), 3 адміністративних постанови за ст. 178 ч. 1 (заборона вживання алкогольних напоїв), 25 осіб отримали усні попередження.

Також повідомляється, що 27 лютого 2020 року під час прямування поїзда №24/23 Одеса-Москва працівники поліції успішно запобігли пограбуванню пасажира і затримали підозрюваного.

"У рамках реалізації стратегічної програми "Назустріч клієнту", що має на меті поліпшення якості послуг на залізничному транспорті, "Укрзалізниця" імплементує план заходів з підвищення безпеки пасажирів у поїздах та на вокзалах. Розвиток співпраці з Національною поліцією є важливою частиною програми", - цитує прес-служба члена правління компанії Марчіна Целеевского.

За інформацією прес-служби, зараз "Укрзалізниця" Національна поліція працюють над спільним планом дій зі збільшення кількості потягів, які курсуватимуть при супроводі правоохоронців.

Довідка УНІАН. "Укрзалізниця" - акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить в перелік держпідприємств, які не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись лише залізницям Китаю, Росії та Індії.