Метрополітен у Києві зачинений для перевезень пасажирів / фото УНІАН

Люди, які заявляють про можливе часткове відновлення роботи метро, не є фахівцями транспортної галузі і висловлюють свою персональну думку.

Як інформує прес-служба Київського міського голови, про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі “Українського радіо”.

“Люди, які заявляють про це, не є фахівцями, не є відповідальними за транспортну галузь. По-друге, це може бути персональна думка, яку вони висловлюють”, - сказав Кличко.

Відео дня

Разом з тим, він зауважив, що сьогодні, в ситуації, коли тимчасово не працює метро, міська влада створює дублюючі маршрути громадського наземного транспорту. Але наразі їх ще недостатньо. Тож місто працює над тим, щоб кияни, яким потрібно дістатися на роботу чи до лікарні, могли зручно пересуватися столицею.

Мер Києва зазначив, що коронавірус є дуже агресивним та швидко передається. Разом з тим, вірус ще не вивчений, а вакцини від COVID-19 у світі не існує. Тому скасування руху метрополітені до 3 квітня – вимушені і упереджувальні заходи.

Читайте такожУ Києві за маршрутами закритого метро пустять наземний транспорт (перелік)

“Ми розуміємо, що обмеження пересування містом – це дуже незручно для його жителів. Але наше завдання, щоб вірус не розповсюджувався стрімко. І одна з рекомендацій міжнародних експертів, зокрема, наших колег з Уханя, - це обмеження соціальних контактів”, - додав він.

Також Кличко закликав киян з розумінням ставитись до обмежувальних заходів, залишатися в домівках, дбати про своє здоров’я та здоров’я оточуючих.

Раніше в коментарі УНІАН заступник Київського міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів повідомив, що в Києві вивчається можливість роботи метрополітену під час обмежувальних заходів, що запроваджені в столиці для протидії поширенню коронавірусу.

Він зазначив, що якщо якась модель роботи метрополітену на цей період буде напрацьована, то можливість її впровадження залежатиме від рішення Кабінету міністрів.

«У депутатському корпусі обговорюється можливість звернення до Кабінету міністрів щодо зміни в роботі метро. Йде мова про те, як може працювати метро так, щоб це якось було співмірне з карантином. Модель ще в обговоренні, про неї рано говорити. Тільки буде якась модель напрацьована, ми її публічно будемо проговорювати, в тому числі, зі ЗМІ. Але рішення приймати не Київраді. Ми можемо мати діалог з Кабінетом міністрів, але рішення приймати виключно центральній владі», - сказав Прокопів і додав, що на вирішення цього питання потрібен деякий час.

Метрополітен у Києві зачинений для перевезень пасажирів з 23:00 17 березня до 06:00 3 квітня.